İçeriğe geç

Alışveriş yaparken dikkat etmeniz gerekenler

working macbook computer keyboard

Gerek pazar yerlerinden, gerekse firmaların kendi sitelerinden alışveriş yaparken dikkat edeceğiniz bazı noktalar sayesinde daha sorunsuz alışverişler yapabilirsiniz.

  1. Eğer pazar yerlerinden alışveriş ediyorsanız satıcının puanına ve yorumlarına mutlaka göz atın. Daha önce olumsuz bir tecrübe yaşayanlar çoğunluktaysa seçiminizi tekrar gözden geçirin.
  2. Direk alışveriş sitelerinden de pazar yerlerinden de alışveriş yaparken seçtiğiniz ürünlerin yorumlarını ve puanlarını kontrol edin.
  3. Alacağınız ürünü piyasadaki fiyatların çok altında bir fiyata bulduysanız, mutlaka ürünün orjinalliğini, garantisini ve fatura durumunu kontrol edin.
  4. Alacağınız ürüne karar vermeden önce mümkünse ürün ile ilgili yapılan inceleme ve testlere mutlaka göz atın. Ürünün markasının kendi web sitesi üzerinden teknik özelliklerini kontrol edin. En doğru bilgileri orada bulabilirsiniz.
  5. Alışveriş yapacağınız yerin güvenilir olması çok önemlidir. Kredi kartı ve kişisel bilgilerinizi paylaşacağınız için güvenmediğiniz sitelerden alışveriş yapmayın. Alışveriş yapacağınız sitenin https://etbis.eticaret.gov.tr/ adresinden Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) sisteminde kayıtlı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
  6. Alışverişinizde ödeme yaparken mümkünse sanal kart kullanın.
  7. Hesap ekstrelerinizde harcamalarınızı mutlaka kontrol edin.
  8. Alışveriş yaptığınız yerin iade koşullarını mutlaka kontrol edin, iade etmeniz gerekirse iade süreçlerinin sorunsuz işliyor olması önemlidir. Aksi halde mağduriyet yaşayabilirsiniz.
Etiketler:

Bir yanıt yazın